Esports

Bruguera proposa recolzar l’esport de base, obrir les instal·lacions esportives i donar impuls al turisme esportiu

  • Actualizado:
  • Creado:

El candidat del PSC i la portaveu nacional del partit, Ester Niubó, participen en la Diada de l’Esport del PSC de les comarques gironines amb una cinquantena de militants, a Sant Feliu de Guíxols

Bruguera proposa un pla de recolzament per a la universalització de la pràctica esportiva potenciant el paper dels Consells Esportius, la creació d’un programa d’ajuts socials destinats a l’esport de base, la promoció d’una mutualitat esportiva per als menors de 13 anys i el desenvolupament de mecanismes que impulsin el turisme esportiu a les comarques gironines com a eina de promoció econòmica. Ho ha explicat aquest matí durant la Diada de l’Esport del PSC de les comarques gironines, que ha agrupat una cinquantena de militants en una caminada familiar a Sant Feliu de Guíxols. A la Diada hi han assistit, també, el coordinador territorial del PSC, Joaquín Fernández, i la portaveu del partit, Ester Niubó, que ha ressaltat la transcendència de la mobilització de l’electoral per posar en valor la viabilitat de la reforma federal de l’Estat: “La independència no aportarà a Catalunya les quotes de desenvolupament i de progrés que hauria de tenir. Els socialistes apostem per una reforma federal perquè creiem que aquest desenvolupament d’una Catalunya millor en una Espanya diferent ha d’arribar a través de la concòrdia”.

El cap de llista dels socialistes per Girona ha posat en contrast la proposta del PSC amb “la inactivitat, la incompetència i les retallades del govern d’Artur Mas”. “Els monitors, els entrenadors i el voluntariat esportiu estan en una situació d’indefensió i d’inseguretat. La regularització del personal dels clubs amateurs que pretén el PP implica el risc que l’esport de base es converteixi en un article de luxe. Davant d’aquest disbarat el Govern de la Generalitat no s’ha mogut amb prou determinació, ha afavorit un increment de la despesa familiar especialment el l’esport de base i ha provocat que la liquiditat del sector esportiu estigui en perill a causa del deute enorme que té acumulat amb entitats, federacions i consells esportius”, lamenta Bruguera.

A les comarques gironines hi ha a l’entorn de 19.000 entitats esportives registrades. Malgrat la notable presència de l’esport en la societat gironina i catalana, la Generalitat no ha fet cap convocatòria del PIEC (Pla director d’Instal·lacions i Equipaments esportius de Catalunya). La inactivitat del Govern de CiU ha provocat que no s’hagi donat resposta a les inspeccions de treball que s’han reproduït als clubs i les entitats; que els monitors continuïn en una situació d’alegalitat; i que l’esport de base i amateur estigui en risc de desaparèixer. A tot això s’hi ha d’afegir que les retallades en l’àmbit esportiu per part de la Generalitat han estat del 60%.

“Els socialistes gironins plantegem un programa amb propostes concretes per als gironins i les gironines. De fet, som l’únic partit que l’hem presentat. En el cas de CDC i ERC ni el tenen ni el presentaran”, ha comentat Bruguera. Els aspectes específics del programa gironí referits a l’esport, el PSC proposa facilitar l’accés de la ciutadania a les instal·lacions esportives de les comarques gironines pensades per a la competició per millorar-ne l’aprofitament; potenciar l’esport de base en conveni amb els clubs i les federacions especialment integrades a les comarques gironines; fomentar la qualitat de les instal·lacions esportives de les comarques gironines i els seus entorns, amb recursos i finançament, per incloure-les al circuit de llocs d’entrenament dels equips professionals; potenciar els estudis de grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) que s’imparteixen a Salt i els cicles formatius d’esport de grau mitjà de Banyoles, Lloret, Roses i Puigcerdà; i grau superior a Banyoles i a Olot; i els de règim especial de Bàsquet i futbol, a Banyoles; i d’esports d’hivern, a Ripoll.