Esports

“Amb la modificació de la Llei de Professions de l’Esport aconseguirem regularitzar la situació de milers d’entrenadors de Catalunya”

  • Actualizado:
  • Creado:

Òscar Ordeig destaca que “el grup Socialista aposta per la formació i tecnificació de les persones que desenvolupen la seva tasca en el món esportiu” i recorda “les grans dificultats que travessa actualment el sector esportiu del país”

El diputat socialista Òscar Ordeig ha explicat avui que amb els vots de PSC i CiU “es podrà aprovar una transacció que permetrà regularitzar la situació de milers d’entrenadors del país que havien quedat en una situació irregular des de l’aprovació de la Llei de Professions de l’Esport de 2008”. El text de la transacció addicional regula les condicions en les quals les persones amb formació i experiència contrastada en l’àmbit esportiu podran inscriure’s al registre de professionals de l’esport.

Ordeig ha reclamat reiteradament, amb diverses iniciatives parlamentàries, “resoldre una situació que portava al col·lapse de moltes federacions esportives i clubs del país. Hem estat i estarem al costat del sector esportiu de Catalunya”. El diputat socialista ha fet aquestes declaracions després que, dimecres passat, s’aprovés en comissió el dictamen de la ponència i l’aprovació definitiva, al proper ple, de la modificació de la Llei.

Òscar Ordeig ha recordat que “des del grup Socialista s’aposta per la formació i tecnificació de les persones que desenvolupen la seva tasca en el món esportiu”. Al mateix temps, ha insistit que cal fer-ho amb la participació de tot el sector: entrenadors, esportistes, clubs, federacions, consells esportius, col·legi de llicenciats, INEFC, Escola Catalana de l’Esport, entre d’altres.

Amb l’entrada en vigor de la Llei, l’Escola Catalana de l’Esport, que depèn del Govern de Catalunya, tindrà un paper important i determinant per inscriure’s al registre de professionals de l’esport de Catalunya. “Convé recordar les grans dificultats que travessa actualment el sector esportiu del país. La falta de recursos econòmics, amb reduccions de les subvencions, i les normatives desfavorables posen en risc la continuïtat de moltes entitats esportives”, ha subratllat Ordeig.